Mats Larsson

Mats Larsson, gitarr, föddes 1958 i Stockholm och började spela trummor i skolan som 10-åring. Samtidigt spelade han gitarr hemma och började ta gitarrlektioner när han var 16 år. Gitarren blev snart huvudinstrumentet och det var främst rockmusik som gällde (Jimi Hendrix var en av husgudarna) men också en del jazz. Mats blev mer och mer intresserad av jazzmusik och 1985 spelade han med basisten Lasse Anderssons kvartett, som bland annat kompade kornettisten Warren Vaché under en turné i Sverige.

Lasse Törnqvist lyssnade på en av Warren Vachés konserter och fastnade då för Mats Larssons gitarrspel. Senare under samma år blev Mats medlem i Lasse Törnqvist Blue Stars. Lasse och Mats har sedan dess spelat tillsammans i olika kombinationer. Mats har också kompat kornettisten Wild Bill Davison och trumpetaren Rolf Ericson och har även deltagit i internationella jazzfestivaler i San Sebastian och Montreux.

Mats Larsson lärde sig under åren 1988 - 1992 att spela klassisk gitarr på Kommunala Musikinstitutet och gick samtidigt under 1988 - 1990 på Musikhögskolan i Stockholm och utbildade sig till improvisationspedagog.

Mats kombinerar idag sin professionella karriär som jazzmusiker med att arbeta som gitarrlärare vid Kulturskolan i Södertälje och Musikhögskolan i Stockholm